Aika on kulunut siivillä - töitä, illoin valohoitoreissuja, kodinhoitoa, lapsien lääkintää ja luistelutusta... Ainiin, ja Juhlistelua, kuopus on jo seitsenvuotias! Juhlistelu kaikkine valmisteluineen ei ole ihan läpihuutojuttu sekään. Lastenjuhlahulinat 12 alle kouluikäisen (plus omat lapset) kanssa.... hmmmmbhr...  :D


Nukkekodin alimmassa kerroksessa, kahvilan tiloissa, on kovasti nauru helkännyt. Ensimmäiset leipäerät on koepaistettu, terassin kivetyslaatat ovat saapuneet, kivien asentajat eivät. Munkintuoksua on kantautunut yläkerran asuntoon saakka. Tuntuu kovasti topakalta ihmiseltä tuleva kahvilanpitäjä. Sieltä kuvia luvassa ehkä seuraavaan postaukseen vasta ;)

Ylempänä sen sijaan kylpyhuone on laatoitettu, paneloitu ja kalusteet on saapuneet. Perheen äiti koemakaili jo kylpyammeessaan, kun vielä ei kunnolla vaahtoihin saumaamattomien laattojen takia pääse :)

Aivan ihania ohjeita erinäisiin viimeaikojen askarruksiin olen löytänyt Perhe Malmströmiltä, mm. taikataikinaleipomuksia perunoineen ja joulukaktuksen. Tekemään houkuttaa ainakin vielä puunkantokori, kakkupaperit, mittakuppi, jääkaappi, (tosin se voisi tulla joskus fiftarihenkiseen roomboxiin tms?).
Myös Nukkekodin hengetär on tarjonnut mainioista mainioimpia ohjeita; munia, laattoja...



Tässä oma versioni nukkekodeissa kovinkin suositusta pönttöuunista. Koostettu ihan pahviputkesta, kahdesta muovisesta tuikkukiposta ja noita uunia kiertäviä korkeampia "saumoja" tein liimaamalla muutaman kierroksen ohutta silkkilankaa putken ympäri. Ylös askartelin korviskorun kiinnikkeestä jonkinlaisen pellin avaamisvivun, ei taida oikein valmiissa mallissa erottua... Luukut oli parinkertaista pahvia. Luukkujen liekkikuvio pahvia, vetimet on helmet. Maalia jouduin vetämään varmaan kolme kerrosta, oli kiiltävää laatua, eli tuli melkoisen emaloidun oloinen valmiina. Innoitukseen apua sain Potinperän Jaakon uunista, ohje täällä.



Tässä perheen koiruus ehtinyt uunin lämpöön :)
Voi kauhistus noita ikkunoita... oikein HUUTAA listoituksia, verhoja ym!



Yläkerran sänky ja kehto on balsaa, veistelin työpaikan tarjoamalla katkoteräveitsellä ihan :P Säilytyslaatikko on puolentoista euron ostos turkulaisesta, hyvistä nukkekotitarvikkeista tunnetusta Presentosta, jossa tehdään muuten myös yhteistilauksia erikoisemmista nukkekotitavaroista aika ajoin!
Joulukaktukselle syntyi vanhasta tussin korkista katkaistuna täydellinen altakasteluruukku.



Kylpyhuoneen laatat olen tehnyt kahdesta hiukan hohtoa sisältävästä Cernit-massasta Potinperän ohjeen tapaan. Kovin tasakokoisia en osannut tai jaksanut tehdä. Saumausta vailla ovat vielä, saa nähdä onko tulos sen jälkeen parempi vai pahempi. Peili odottaa myös vielä kiinnittäjäänsä.
Seinän yläosassa vihertävä akvarellipaperi, alaosa katkaistua ja valkeaksi maalattua jäätelötikkua. Tässä kuvassa huonosti näkyvä lista paneelien ylälaidassa on uuden ostoluistimen terän päällä olleesta kapeasta suojasta veistetty. Lapsen pakottamana tein vielä tuon lattiakaivon, ohje siihenkin on Potinperästä.



Keittiön seinille on liisteröity Sinooperin alekorista 20cnt arkkihintaan ostettua paprua, jonka kulmassa oli vain teksti "Sinna". Sitä ostin myös sinisenä, saattaa tarvita joskus :D
Nurkassa on Karljohansvamp-kori. Sienet on niitä periteisiä Tiimarin kärpässieniä, rautalangat katkottuina ja matta Folk Art-maalilla, sävy 943 Burnt Sienna, sipaistuna.
Täytyy sanoa että juuri tuolla sävyllä saavutti tarkalleen sen saman minkä tattimetsässä syksyisin löytää. Kori on ruukkulehtisalaatin astia madallettuna ja maalattuna.

Nurkkaan on unohtunut Tiimarista hankkimani Deco metallic-maali, joka osoittautui vallankin alumiinin väriseksi. Olen sillä jo menestyksekkäästi maalannut leipävuokaa ja vatia (leikattu irti konvehtirasian muovista)...

Kuvissa olohuoneen, makuuhuoneen ja keittiön matto, sekä kylpyhuoneen vihreät marmorikalusteet Pieni Nukkekotikauppa, jonka toimitus oli rivakkaa +++

Tänään meillä yskii kuumeisia lapsia, olen siis ihan kotosalla, jouten. Se ehkä mahdollistaa minipuuhastelut.....