poikkesin sillai ihan pikkasen vaa Presentoon TYKS-reissullani. Tässä osa ihanuuksista, lisäksi oli maaleja ja tarranauhaa ainakin. Niin, ja lakkaa!



Noita saranoita ja vetimiä olen kaivannut ihan älyttömän paljon, nyt niitä on lopultakin, ja pääsen aloittamaan keittiön kaapistojen tekoa. Ne eivät ostaen olisi tolkuttoman kalliita, mutta itse tehden saan paremmilla mittasuhteilla ja haluamillani ovilla jne.
Pöhpöh kun nukkekoteihin ei ole ikeaa jossa vaan ruksis että noita vetimiä ja noita ovia ja laatikoita ja hyllyjä näillä leveyksillä :P

Olohuoneeseen eniten kaipasin kalusteita, nyt niitä siis hankin. Postauksen lopussa olen sijoitellut noita uusia ehkä mahdollisti niihin huoneisiin minne ovat päätymässä.
Mutta ensin vilaisu viimeviikon balsatehtaan lähtevän tavaran sillalle!




Pirttikalusto ja perunaloorat, molemmat balsaa, 5mm ja 2mm, jälkimmäisen tein liimaamalla kahta millin levyä yhteen.
Piirrotin kalustion ja veistelin karkeasti, Mies hioi ja tarkkuusveisti. Balsaa on hyvä liimata, kun kuivumisajaksi voi kappaleiden läpi työntää vaikka nuppineulat, jotka pitävät paloja paikoillaan. Välillä askartelupöytä onkin ollut aikamoisten kuivumaan jääneiden neulahäkkäröiden peitossa jäljiltäni :)



Nämä edellisen postauksen ohjeilla tehtyinä, materiaalina Tiimarin ornamentit ja millinen balsa.



Talon isäntä on piipahtanut kurkkaamaan kahvilalle, joko lähipäivinä olisi avajaiskakkua tarjolla. Toki hänenkin ehkä pitäisi pukeutua ennen avajaisia? :D



Seuraava työmaa on keittiössä. Perunalaatikon paikalle tuohon seinustalle olen kaavaillut eteisnaulakkoa, pirttipöytä vaihtanee seinustaa huoneen yli, lieden ja kaappien paikkaa ja mittaa täytyy seuraavaksi mietiskellä.
Kynttelikön tein ornamentin osista. Punaiset pläkkiastiat ja pullot tämänpäivän ostoksia. Kattelin että noista pläkkisistä saa kyljessä olevan kukkakuviotarran pois, nehän käyvät vaikka korvattomaksi kattiloiksi, jahka vaan se liesi.



Koska isäntä vakoilee kahvilalla ja emäntä lojuu kylvyssä vauvan nukkuessa, uskaltautuu Piski uudelle valkoiselle divaanille. Onneksi näin lumiaikaan tassut eivät voi olla likaiset.
Vasta nyt kun kalusteita on hankittu uskaltautuu paremmin miettimään varhoja, ikkunalautoja ja taulujen yms sijoittelua.




Ta-daa! Ihana siippa pyöräytti antiikkipetsiviilutetusta purulevystä oman hyllyn askarruksilleni! Levy oli Ikean poistoista 1,50e, samoin ostin kannattimet ja noita peltiaskeja askarteluvälineilleni muutamalla eurolla. Tässä on hyvä puuhata ja lukuvalo toimii täsmävalaisimena tähänkin suuntaan.